Eveline Visser

 

Paintings
14-10-2007 - 11-11-2007
Opening: 14-10-2007 from 16:00 - 18:00
Rotterdam, both rooms
Eveline Visser bouwt gestaag aan een oeuvre waarin naast taal en oorlog, escapisme een belangrijke rol speelt.
To other planets gaat over het utopische verlangen af te reizen naar andere planeten. Op een zestal schilderijen wordt een rozige wereld verbeeld, in een mix van technologische stoerheid en witte zachtheid.
We zien een raket waarin drie figuren zich in een vrije val tussen twee planeten bevinden. Op het schilderij to the moon is een ruimteschip ondersteboven op weg naar de maan om er te landen. En privat heaven laat een idyllisch zwevend onderkomen zien in een glazen bol, waarin we een figuurtje een moestuin zien verzorgen.
Eveline Visser stelt haar schilderijen samen door op het schilderij stukken gefotografeerde collages aan te brengen om er vervolgens overheen te schilderen en op die manier foto en schilderwerk samen te laten smelten in een ‘brokante' sfeer.
Naast het medium schilderkunst verbeeldt Eveline Visser haar onderwerpen ook in sculpturen. Nirwana needed zuigt ons binnen in een wereld vol verlangen.
Al langere tijd werkt Visser aan solidarity planet; een installatie waarbij zij een nieuw symbolen stelsel ontwikkelt om wereldwijd door taal ontstane misverstanden en miscommunicatie op te lossen. En tevens gevoelens van saamhorigheid op te wekken, alvorens wij gezamenlijk naar andere planeten vertrekken.
De installatie zal te zien zijn op het Tüz Gölu meer; een enorm uitgestrekt zoutmeer in Turkije. Daarna reist het werk naar IJsland.
Op maandag 29 oktober neemt Eveline Visser de Pendrecht Cultuur Prijs 2007 in ontvangst.